Fords første varebil fyller 100 år!

27.07.2017

I dag er det akkurat 100 år siden Ford lanserte sitt aller første nyttekjøretøy. Ford Model TT ble bygd på den ikoniske Model T, og er forløperen til dagens moderne varebiler, blant annet Transit.

Model TT var den første modellen Ford bygde som et nyttekjøretøy. Den var både lengre og sterkere enn Model T, og hadde plass til sjåføren og én passasjer.

Motoren ble dratt i gang med et sveivehåndtak foran på varebilen. Standard dekk var av helgummi, men for en mest mulig behagelig kjøretur kunne nyttekjøretøyet også leveres med luftdekk.

Mest solgte varebilmerke i Europa

I dag er Ford det bestselgende varebilmerket i Europa med en omfattende flåte som inkluderer både Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier, Galaxy varebil og pickupen Ranger.

- Det er fascinerende at selv om dagens moderne nyttekjøretøy på mange måter har utviklet seg flere lysår siden Model TT, gjør de i prinsippet den samme jobben som den ble designet for å gjøre for 100 år siden, nemlig å levere en fleksibel løsning for frakt, sier sjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Er fornøyd som det er. Holder meg konsekvent til min kundemottaker som jeg har hatt i mange år, og som jeg er veldig fornøyd med."
  - En Ford Mondeo-eier

 • Customer Viewpoint

  Levering og god info hele veien fra både verksted og salgsavd
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  "Helt suveren service!!"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere av våre tilbakemeldinger for hver avdeling:

Kristiansund Eide Ålesund Åndalsnes Molde Førde/Florø

Anmeldelser